His Masters Reset als wondermiddel

Heb jij apparaten die aangestuurd worden door elektronica in jouw camper? Jazeker, denk maar eens aan de koelkast, verwarming, airco, ventilator, zoals een Maxxfan, automatische satelliet-schotel
maar ook andere apparaten zoals laadapparatuur, omvormers, TV, satelliet-receiver/decoder en laten we vooral jouw bedieningspaneel niet vergeten.

Als deze apparaten kunnen door de ingebouwde chip volkomen de weg kwijt raken en dan krijg je de meest vreemde foutmeldingen en storingen. Ledjes die beginnen te flikkeren of meldingen die helemaal niet kunnen (geen spanning bijvoorbeeld terwijl de ledjes branden).

Heb je onverklaarbare foutmeldingen of doet een apparaat het plotseling niet meer zoals het hoort, denk dan aan dit wondermiddel: His Master’s Reset (vrij naar de bovenstaande afbeelding).

Hoe ga je te werk:

  1. zorg dat jouw vorstbeveiliging niet aanslaat door deze tijdelijk even te blokkeren (een wasknijper op het rode knopje of een stukje ducktape over de blauwe (al naar gelang het type dat je hebt) zodat je voorkomt dat al jouw water wegloopt.
  2. heb je zonnepanelen, koppel deze dan even af van de solarlaadregelaar,
  3. koppel de 230V walstroom af,
  4. koppel de 12V af door een accuklem los te halen (of de massa-sleutel als je die hebt om te draaien), en
  5. wacht nu één minuut (dat duurt langer dan je denkt!)
  6. koppel nu alles weer in de omgekeerde volgorde aan.

Als het goed is werkt alles weer (en vergeet niet de wasknijper van de vorstbeveiliging te halen).

laatstelijk gewijzigd: 1 juli 2019

Hoe nuttig was deze informatie?

Het spijt ons dat de infformatie niet niuttig was.