Camper-gerechten

In de camper heb je meestal slechts 3 gaspitten en daarop kun je moeilijk een chinese rijsttafel bereiden. In de zomer koken wij bovendien veelal buiten op onze Coleman-benzinebrander en die heeft slechts twee kookvuurtjes. De hieronder opgenomen gerechten hebben een aantal bijzonderheden: ze zijn smakelijk, eenvoudig op twee kookvuurtjes te bereiden en gezond (alle ingrediënten zijn vers en suikervrij en daar waar diepgevroren groente wordt genoemd zijn ze zonder toevoeging van suiker te verkrijgen, evenals tomatenblokjes e.d.). Voor wat dat laatste betreft: wist je dat in de gesneden prei van de Jumbo 6% suiker zit? Ik wist niet dat je in natuurlijke prei suiker aan kunt treffen! Die zit er ook niet in, maar wordt toegevoegd omdat ze de prei in suikerwater wassen: dan blijft die lekker “vers en knapperig” In een zak van 250 gram gesneden prei vind je dus 15 gram suiker en dat is 60% van de dagelijkse verantwoorde hoeveelheid suikers voor één persoon! Deze onderstaande gerechten gaan uit van verse produkten van de markt, geen ingeblikte groeten en zo veel mogelijk verse kruiden; soms, zoals bij de Thaise Hete Curry gebruiken we de curry van Cock Brand, want die bevat geen suiker maar uitsluitend rode peper, citroengras, knoflook, sjalotjes, zout, limoen, galangal, koriander en komijn. Bijna alle gerechten zijn koolhydraat-beperkt, sommige zelfs uitgesproken koolhydraat-arm.

Standaard kruidenrekje

Natuurlijk is jouw specerijrekje in de camper minder goed gevuld dan thuis en al die losse potjes is ook lastig in de camper. Wij hebben daar een perfecte oplossing voor: tic-tac-potjes. Je kent ze wel die kleine zakflacons waar jouw mintjes in zitten. Bewaar de lege exemplaren en vul ze met de nodige specerijen uit een navulzakje. Plak er een sticker op met de aanduiding wat er in zit en maak van populieren-triplex een bakje waar ze precies in passen of nog makkelijker: buig twee aluminium-strips, eentje die als bodem fungeert en de ander om te verhinderen dat ze er uit vallen en bevestig die aan de wand van de keuken (dit kun je exact aanpassen aan jouw behoefte). Wij hebben op die manier twee rekjes van elke 6 potjes gevuld met kerrie djawa, djahé (gemalen gemberwortel), djinten (komijnzaad), ketoembar (koriander), koenjit (kurkuma), laos, sereh (gemalen citroengras), kaneel, nootmuskaat, paprikapoeder, peper en piment. En het leuke is dat ook zo nog een derde rij er bij kunt hangen met kardemon, knoflookpoeder, foelie, gemalen mosterdzaad, safraan en gemalen kruidnagel. Maar pas op: het gat van het strooipotje is wel een beetje groot! Je kunt beter doseren als je er een stukje horgaas in plakt. Op de afbeelding hiernaast zie je precies wat ik bedoel. Zout zit in een groter zoutvaatje van 500 gram en olijfolie (in twee soorten: die soort die je mag verhitten en de soort die je als “dressing” gebruikt) gewoon in de literfles.

Hete Thaise Curry (bereidingstijd 35 minuten; 2 kookvuren)

Dit is echt mijn favoriet. Je kunt rode, groene of gele curry gebruiken en hoe heet je hem wilt bepaal je zelf door de hoeveelheid curry-pasta aan te passen aan jouw behoefte. Van één theelepel (flauw) tot een volle eetlepel met kop (erg heet). Voor 4 personen heb je nodig:
* een kleine witte kool;
* 2 prei;
* 2 rode uien;
* 1 groene paprika;
* 100 gram champignons;
* 4 ons kipfilet;
* kurkuma, kerrie en djahe (3 van de 6 standaard chinees/indische kruiden: de andere drie zijn nog sjintan, ketoembar en laos)
* verse basilicum
* 150 gram kokosmelk;
* olijfolie.
Als je goed oplet kun je de wittekool, prei, ui en paprika ook als gesneden pakket kopen (thaise wokgroenten) bij bijvoorbeeld de Albert Heijn; die bevat inderdaad geen toegevoegde suikers en dat scheelt jou weer snijden van de groenten.

Bereidingswijze:

Doe wat olijfolie in een schaal, voeg daar één mespunt kurkuma, één mespunt kerry en twee mespuntjes djahe aan toe en meng die even goed met de olie. Snij de kipfilet in kleine blokjes en doe die in de schaal, die je vervolgens afdekt met een bordje en een kwartiertje laat staan (langer mag maar is niet nodig). Ondertussen was je de groenten en snijdt deze. Gebruik alles van de prei (vaak gooien mensen het groene bovenste deel weg: niet doen!). Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijdt die in plakjes. Haal de zaadlijst uit de paprika en snijdt de paprika in reepjes en vervolgens de reepjes weer in stukjes. Als laatste pel je de rode ui en snijdt die halfdoor om vervolgens elk deel in schijfjes te snijden; als resultaat heb je nu halve cirkels rode ui. Het voorwerk is nu gedaan en de kip redelijk goed gemarineerd in de olie.

Zet een pannetje water op om naar keuze de noodles, eiermie, rijst of iets dergelijks te koken. Zet daarnaast een wokpan op het grote vuur, wacht een minuut en doe dan de schaal met de olijfolie en de gemarineerde kipstukjes in de wok. Regelmatig omscheppen totdat de kipblokjes een bruin korstje hebben. Vervolgens de uien en de champignons erbij en een doe deksel op de wok. Af en toe even omscheppen. Zodra de champingons zijn geslonken en bruin zijn geworden doe je de kokosmelk erbij, de gewenste hoeveelheid currypasta en met een pollepel roer je de pasta totdat die volledig is opgelost in de kokosmelk, het nat van de champignons en de olie. Dan de groente er bij voegen, het kookvuur klein zetten en de deksel op de wok doen. Elke minuut even omscheppen; na 5 minuten op een klein vuurtje is de kip-curry met regelmatig omscheppen in de wok klaar. Ondertussen kookt het water en doe je de rijst, mie of noodles in het hete water. Let op: noodles, mie en mihoen zijn in één of twee minuten klaar, rijst kan tot 8 minuten duren, afhankelijk van de soort. Schep het geheel in porties op een bord en strooi daar verse basilicum-blaadjes over heen. Eet smakelijk.

Rode curry met garnalen (bereidingstijd 30 minuten; 3 kookvuren)

Deze keer maken we de curry zelf. Je hebt nodig voor de curry:
* 2 rode uien;
* 2 teentjes knoflook;
* twee spaanse pepers;
* 1 rode en 1 gele paprika
* citroengras (als je dat niet kunt krijgen, je kunt ook citroengraspoeder gebruiken)
* een gemberwortel (of ook hier gemberpoeder: djahé)
* koriander;
* een blikje tomatenpuree;
* vissaus
* 100 gram kokosmelk;
Doe olijfolie in de wok en snipper de 2 rode uien; doe het vuur aan en karameliseer de uien. Plet ondertussen de teentjes knoflook en snij die klein; voeg ze toe in de wok. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij die in fijne reepjes die je ook aan de wok toevoegt. Als je van heet houdt laat je de zaadlijsten in de spaanse pepers, anders haal je ze eruit; snij de pepers in kleine, fijne stukjes en voeg ze toe. Schil de gemberwortel (dat gaat het makkelijkst met een theelepeltje!) en rasp de wortel boven de wok. Voeg de koriander toe, de tomatenpuree en de kokosmelk, doe een deksel op de wok en zet het vuur op klein.

We gaan ons nu bezig houden met de garnalen. Daarvoor hebben we nodig:
* 400 gram gepelde garnalen en als je er aan kunt komen 4 gamba’s voor de versiering (Maar ook om opt te eten natuurlijk);
* 200 gram sugarsnaps of peultjes;
* een stronk paksoi;
* 50 gram kokosmelk;
Zet een pan met water op voor de rijst, mie, mihoen naar keuze en beied die volgens voorschrift. Snij het groen van de paksoi af, en snij daar smalle dunne groene reepjes van. Snij de “wortel” van de paksoi in ietwat grovere stukjes. Pak twee pannen en doe daar in beide olie in. In de ene bak je de gamba’s en in de andere pan voeg je de witte wortelstokjes van de paksoi aan toe; schep voortdurend om gedurende twee minuten. Voeg dan de sugarsnaps en de garnalen toe. Blijf omscheppen! Ondertussen heb je de gamba’s ook al eens (af meerdre keren) omgedraaid. Wanneer het mengsel gaar is voeg je daar de groene repen paksoi en de kokosmelk aan toe. Zet het vuur klein en doe een deksel op de pan. We wachten nu 1 minuut. Giet nu de inhoud van de pan met garnalen in de wok met de curry en voeg daar een scheutje vissaus aan toe. Voeg aan de curry desgewenst en paar druppels sojasaus toe. Serveer de curry met bovenop twee grote gamba’s en strooi verser koriander over het bord.
(Basis uit: ‘Jamie in 30 minuten’ van Jamie Oliver).

Tagliatelle met tonijn, spinazie en champignons (bereidingstijd 30 minuten, 2 kookvuren)

Ingrediënten:
* 1 rode ui;
* 1 knoflookteentje;
* 400 g tagliatelle;
* 2 blikjes tonijn in olie;
* 1 pak spinazie á la crème ( 500 gr/ diepvries )
* 1 pakje kruidenkaas, bijvoorbeeld Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes;
* 1 bakje kastanje champignons;
* 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd;
* 6 – 7 zongedroogde tomaten.
Zet een pan met water op en bereid de tagliatelle volgens voorschrift. Ondertussen snij je de ui, plet de knoflook en snij die vervolgens in heel kleine stukjes. Maak de twee blikjes tonijn open en giet de olie van die blikjes in een wok. Borstel de kastanje champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Steek het vuur onder de wok aan en doe de uien, de knoflook en de tonijn in de wok. Even goed roeren. Als de uien gekarameliseerd zijn voeg je de champignons toe. Zodra die geslonken zijn voeg je de spinazie toe en doe je een deksel op de wok en verlaag het vuur. Na 10 minuten is de diepgevroren spinazie op temperatuur en inmiddels is ook de tagliatelle klaar. Deze giet je af, je roert de roomkaas door de inhoud in de wok en doe de tagliatelle erbij. Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door. Voorzichtig omscheppen en opscheppen.

Éénpans Conchiglie met ham en kaas (30 minuten, 1 kookvuur)

Wil je echt heel makkelijk maar toch erg lekker, dan is dit een gerecht voor jou. Ingrediënten:
* 2 kop Conchiglie (schelpen pasta);
* 2,5 kop volle melk;
* 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas ( of als je daar niet van houdt: elke kaassoort kan)
* 2 ons ham;
* 1 eetlepel franse mosterd (de échte) of een mespuntje nootmuskaat en chili-peper naar keuze.
Doe de melk en de conchiglie in een pan en steek het vuur aan; ondertussen snij de ham in blokjes of fijne korte reepjes. Wanneer de melk bijna kookt zet je het vuur zo klein dat de melk net niet gaat koken en schep je regelmatig de conchoglie om. Je ziet dat de melk door de pasta wordt opgenomen; heb je te weinig melk, voeg dan kleine beetjes toe. Na 20 minuten is de pasta klaar en doe je de ham, mosterd en chili-peper er bij. Wil je iets meer volume en een groente: doe er dan schijfjes champignons bij (uit een blikje of, als je dat liever hebt, eventjes gebakken in een apart pannetje met een uitje). Even een minuutje omscheppen en dan de geraspte Parmezaanse kaas er over. Eet smakelijk.
(recept van Stephanie van Macaroni&Cheescake)

Pasta completamente diversa oftewel: pasta compleet anders (20 minuten, 2 kookvuren)

Nu eens compleet anders. Benodigdheden:
* 350 g penne rigate (pasta)
* 250 g sperziebonen
* 0,5 citroen
* 50 g groene pesto
* 1 komkommer
* 1 ui
* 2 blikjes tonijnstukken in zonnebloemolie (à 185 g)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen in een kwartiertje beet-gaar (het originele recept zegt in 6 minuten maar dat vind ik een beetje tè beetgaar!). Schil de komkommer niet maar snijdt hem wel in kleine stukjes; schil de ui en snipper deze. Rasp de gele schil van de citroen en meng dit met de pesto. Open de blikjes tonijn en laat deze uitlekken. Giet de pasta en de sperziebonen af en spoel beide onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken. Meng de pasta en sperziebonen met de citroenpesto, komkommer en ui. Schep voorzichtig de tonijn erdoor. Schep de pastasalade op de borden en bestrooi met peper naar smaak. Tip: dit gerecht kun je ook uitstekend op warme dagen koud, als maaltijdsalade opdienen! De avond tevoren maken en in de koelkast zetten. Is jouw koelkast te klein? Geen nood: laat de tonijn weg en voeg die pas op het laatste moment toe en je hebt een uitstekende maaltijd.
(Basisrecept van de Jumbo!)

Kalkoenstukjes met Prei en puree van Pastinaak en Knolselderij (bereidingstijd 40 minuten, 2 kookvuren)

Voor mij een klassieker. Ingrediënten voor 2 personen:
* 1 knolselderij;
* 1 grote pastinaak;
* 2 stengeltjes bosui;
* 1 rode ui;
* 2 prei;
* 2 stukjes kalkoenfilet van elk 100 gram;
* 100 gram kastanje-champignons;
* 25 gram crème fraîche
* kerrie, peper, nootmuskaat en zout.

Schil de pastinaak en de knolselderij en snijdt deze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe dit in een pan en breng het aan de kook met ruim water en een schepje zout. Snij ondertussen de kalkoenfilet in stukjes en laat die even in olijfolie met kerrie liggen. Was de prei en snij die in ringen en doe hetzelfde met de bosui en de ui. Nu is het wachten totdat de knolselderij en pastinaak aan de kook is.
Heeft de knolselderij en de pastinaak 10 minuten gekookt, zet dan een wok op een groot vuur, doe daar de stukjes kalkoenfilet samen met de olijfolie en de kerrie in en bak ze tot ze een bruin korstje hebben. Voeg dan de gesneden ui toe en bak die even mee. Daarna voeg je de champignons en de prei toe, zet het vuur laag en doe een deksel op de wok. Af en toe even omscheppen. Wil je iets meer pit in het gerecht dan kun je desgewenst een lichte wok pasta toevoegen, bijvoorbeeld de lemongrass, coconut en chili van Conimex.
Giet de knolselderij en pastinaak af en pureer die; dat gaat met een ouderwetse stamper, maar ook met een vork. Je hebt absoluut geen mixer of zoiets nodig. Voeg dan de crème fraîche toe, goed mengen en tot slot strooi je de nootmuskaat en de gesneden bosui over de puree. Inmiddels is de inhoud van de wok ook gaar en dien je het gerecht op een bord op. Heb je liever een salade in plaats van prei? Kijk dan hieronder voor Kip met kool-kerrie-salade.

Shakshuka met aubergine en feta (bereidingstijd 30 minuten, 1 kookvuur)

Je hebt nodig:
* 2 teentjes knoflook
* 1 ui
* 1 blikje tomatenblokjes van 200 gram
* 1 aubergine
* 1 zoete rode paprika
* 50 gr feta
* 3 eieren
* gemalen komijn, paprikapoeder, blaadje laurier, verse koriander, peper en zout.
Hak de knoflook, ui en peper fijn en bak deze in de olijfolie. Snijd de paprika en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe. Doe na 5 min de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met komijn, paprikapoeder, laurierblad en peper en zout.
Laat de saus ongeveer 20 min pruttelen en verwijder het laurierblaadje. Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat de eieren in ongeveer 10 tot 12 min op laag vuur met deksel pocheren. Bestrooi de bovenzijde met feta en grof gehakte koriander.
Geinspireerd op de shakshuka van Yotam Ottolenghi en overgenomen van Leuke Recepten

Pasta gratin met pompoen, prei en kaassaus (60 minuten waarvan 30 min. in de oven, 2 kookvuurtjes)

Nu eens iets heel anders! Voor dit recept heb je een oven nodig en dat heeft niet iedereen. Wij gebruiken de opvouwbare Coleman-oven die op het gas kookvuur kan maar ook buiten, op de Coleman-benzinebrander. Je hebt de volgende ingrediënten:
* 1 pompoen
* 1 prei
* 300 g penne
* 1 takje rozemarijn, fijngesneden
* 350 ml volle melk
* 150 g geraspte pittig belegen kaas
* 80 g pompoenpitten
* boter en bloem
Snijd de harde uiteinden van de pompoen en halveer hem. Schep met een lepel de zaden en het draderige, zachte vruchtvlees uit de pompoen. Schil de pompoen met een dunschiller. Snijd de pompoen in plakken en daarna in kleine blokjes. Snijd het uiteinde van de prei en halveer de prei over de lengte. Spoel eventueel vuil en zand tussen het blad bij het groene uiteindes van de prei weg met water. Snijd de prei in halve ringen.
Pak een klein pannetje en maak een Sauce Hollandaise: smelt een klontje boter in de pan, voeg daar een paar eetlepels bloem aan toe, meng het en voeg als roerend beetje bij beetje de melk toe.
Voeg net zo veel melk toe totdat een gebonden saus ontstaat. Even een halve minuut doorkoken en jouw saus is klaar.
Kook de pasta beetgaar in een ruime pan met kokend water volgens de omschrijving op het pak. Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de pompoen, prei en rozemarijn toe. Bak circa 8 minuten op laag tot middelhoog vuur tot de pompoen beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm nu de oven (boven- en onderwarmte) op 220 graden.
Ondertussen roer je de pasta en groenten door de saus en verdeel de pasta over de ovenschaal. Bestrooi met de overige geraspte kaas en pompoenpitten. Doe de schaal 30 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Recept uit: KeukenLiefde

Pan lasagne (40 minuten, 2 kookvuurtjes)

Ingrediënten (4 personen)
* 300 gr. rundergehakt
* 390 gr. tomatenblokjes
* 350 gr. tomato frito
* 250 ml. water
* 125 gr. champignons
* 1 courgette
* 1 rode paprika
* 1 groene paprika
* 1 prei
* 1 ui
* 1 bol buffelmozzarella
* 6 lasagnebladen
* stukje Grana Padano* Heb je toevallig Parmezaanse kaas in huis dan kan je deze ook gebruiken
* olijfolie
* Italiaanse kruiden
* peper en zout
* verse basilicum

Voor deze panlasagne heb je een flinke hapjespan nodig. Heb je deze niet dan kan je eventueel ook een flinke braadpan gebruiken. Zet deze vast op laag vuur zodat de bodem goed warm kan worden.
Verwijder intussen de bovenkant van beide paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in acht parten en vervolgens in kleine stukjes. Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei vervolgens in ringetjes. Verwijder de beide uiteinden van de courgette en snijd vervolgens in de lengte in vieren, maak hier kleine blokjes van. De champignons snijd je tenslotte in vieren nadat je ze even hebt schoon geborsteld.
Pel en snipper de ui en verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak het gehakt samen met de ui rul en bruin en kruid het met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak deze kort mee op hoog vuur.
Zet het vuur wat lager en doe de tomatenblokjes (inclusief de saus), de tomato frito en 250 ml. water in de hapjespan. Schep alles goed door elkaar en breng het geheel langzaam aan de kook. Draai het vuur zo laag dat de saus nog net blijft pruttelen.
Breek de lasagnebladen in stukjes en doe deze in de hapjespan. Druk ze met een lepel of spatel naar beneden zodat ze helemaal bedekt zijn door de saus. Laat het geheel nu ongeveer 25 minuten pruttelen en schep regelmatig om. Mocht na 25 minuten de saus nog erg dun zijn dan zet je het vuur wat hoger tot deze wat in begint te dikken.
Laat de buffelmozzarella uitlekken en knijp het laatste vocht eruit. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de panlasagne. Voeg naar smaak verse blaadjes basilicum toe en rasp er tot slot flink wat Grana Padano over. Serveer de panlasagne in de pan en schep aan tafel op de borden.
Je lasagne uit de pan is klaar om opgegeten te worden, eet smakelijk!
Uit: Facebookgroep Campers, Camperaars en meer.

Zoete aardappelen met prei en spekjes (40 minuten, 1 kookvuur)

Ingrediënten voor 2 personen:
* 4 grote zoete aardappel
* 150 g spekjes of 200 g kalkoenreepjes
* 1 prei
* 3 el olijfolie
* teentje knoflook, nootmuskaat, peper & zout en 4 takjes tijm

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de zoete aardappelen tot je ze makkelijk met een mes kunt inprikkken. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Stamp de zoete aardappelen. Snijd de prei over de lengte en daarna in dunne halve ringetjes. Verhit een pan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Bak de spekjes tot ze lichtbruin zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Verwijder de spekjes.
Doe in dezelfde pan 3 eetlepels olijfolie. Bak de preiringetjes ongeveer 7 minuten op een laag vuurtje tot ze glazig zijn; voegaan het eind  een fijn gesneden teentje knoflook toe (niet langer dan 2 minuten meebakken, anders wordt knoflook bitter). Roer van tijd tot tijd om te voorkomen dat ze aanbakken. Voeg de tijmblaadjes toe en bak ze ongeveer 20 seconden mee.
Voeg de prei toe aan de gestampte aardappelen en roer door. Voeg de spekjes en een beetje nootmuskaat toe. Voeg zout en peper toe naar smaak.
(met dank aan Gea Heikens van Campers, Camperaars en meer)

Kip met kool-kerry-salade, knolselderij en pastinaak (40 minuten, 2 kookvuren)

knolselderij-pastinaakBenodigd:
* 250 gram kipfilet;
* 100 gram kastagne-champignons;
* 1 knolselderij;
* 5 stengels bleekselderij;
* 2 pastinaakwortels;
* 200 gram spitskool fijn gesneden;
* 50 gram crème fraîche;
* 150 gram griekse yoghurt;
* 1 eetlepel mayonaise;
* 1 rode ui;
* teentje knoflook;
* bosui;
* olijfolie;
* zakje Conimex Wok Pasta Curry, Lemongrass & Chili
* balsamico-azijn, kerry, peper, kurkuma, laos

Was ‘s morgens de bleekselderij, snij de voetjes er af en snij die vervolgens in dunne halve ringen. Voeg daarna de gewassen gesneden spitskool toe. Maak de dressing van de griekse yoghurt, de mayonaise een scheut basamico-azijn, finke hoeveelheid kerry en peper naar smaak. Meng vervolgens de salade door de dressing, dek de schaal af en laat die een paar uur staan. De smaak van de dressing en de bleekselderij moet de gelegenheid krijgen om in de spitskool te trekken.
Schil de pastinaak, verwijder de uiteinden van de wortel, Halveer de wortel over de lengte, doe dat nog een keer en snij hem dan in blokjes. Schil de knolselderij, snijdt hem in schijven van ongeveer 2 cm dik, en maak daar vervolgens blokjes van. Doe ze allemaal in een pan met een beetje zout en laat de knolselderij en pastinaak in 15 minuten gaar koken.
Ondertussen doe je de olijfolie in een schaal en voeg een mespuntje kurkuma en laos toe. Even goed mengen. Snij nu de kip in stukjes en laat die in de olijfoloie marineren. In de tussentijd schil je de rode ui, snijdt die in snippertjes, pel je de knoflook en snijdt die ook in hele kleine stukjes.
Borstel de champignons schoon, halveer ze en snij ze vervolgens in plakjes. Zet een grote koekenpan of wok op het vuur en laat die even goed heet worden. Doe dan de gesnipperde ui, knoflook,de gemarineerde kip met olie en al in de wok; goed blijven omscheppen. Als de kip gaar en bruin begint te worden zet je het vuur lager en doe je de kastagne-champignons er bij. Afdellen met een deksel, 5 minuten laten staan en dan de curry-pasta toevoegen; goed omscheppen en wederom 5 minuten op een laag vuurtje laten staan.
Als de knolselderij en pastinaak gaar zijn, giet je die af en pureer ze; roer er aan het eind de crème fraîche door en een gesnipperde bosui. Opdienen op een bord. Eet smakelijk van deze koolhydraat-arme, bijna – vrije maaltijd!

 Mail mij jouw recept!

En natuurlijk hoef ik het wiel niet uit te vinden. Heb je een leuk, goed, smakelijk, eenvoudig, snel (aankruisen wat van toepassing is, grapje) recept, dan mag je dat altijd naar mij mailen en neem ik het op. Als je er een foto bij doet plaats ik hem onmiddellijk, anders maak ik het eerst zelf, fotografeer het en zet het dan hier op de site.

laatstelijk bijgewerkt: 12 februari 2020