Voor- en nadelen van een zware camper

Door allerlei accessoires en wensen van camperaars wordt de camper hoe langer hoe zwaarder. Omdat enerzijds de boetes bij overbelading niet misselijk zijn (tot boven de € 1500,- in Italië bijvoorbeeld) en de pakkans hoe langer hoe groter (door elektronische weegmogelijkheden in het wegdek), overwegen veel camperaars hun camper op te laten waarderen.
Wat de voor- en nadelen van deze zwaardere camper zijn kun je hier lezen.

3 gedachten over “Voor- en nadelen van een zware camper”

 1. Zowel ikzelf als mijn zoon hebben deze zomer geen problemen gehad met het CBR om onze “grote” rijbewijzen te verlengen. Was binnen ± 14 dagen gepiept. Mijn echtgenote heeft echter om haar BE rijbewijs te verlengen echter zeer lang moeten wachten. Haar rijbewijs is na een klachten procedure bij het CBR toe binnen één werkdag alsnog behandeld zodat het bij de gemeente in werking kon worden gesteld. Wij spreken hier bij rijbewijzen van mijzelf en mijn echtgenote van leeftijd 75+

 2. Informatief artikel, maar toch wat kanttekeningen/aanvullingen/verbeteringen.
  – Ik zie wat spelfoutjes, leest u het nog eens na?
  – Rijbewijs C1 is tot 7500 Kg, niet tot 7000 Kg.
  – Bij aanvragen verlenging C1 bij CBR kan de zaak versneld worden door deze procedure: Eerst online de gezondheidsverklaring CBR invullen/aankopen. Niet wachten op reactie van arts CBR maar direct zelf een afspraak maken bij een aangesloten ArboArts. Neem naar die arts de ingevulde formulieren mee (downloaden op site van CBR) die betrekking hebben op uw eventuele gezondheidsproblemen zoals diabetes, gezichtsveldafwijkingen, hartfalen, enz. Laat deze formulieren invullen en ondertekenen door uw eigen specialist op een reguliere controle. De ArboArts stuurt deze mee naar het CBR en u hoeft niets extra te betalen voor een speciale keuring bij een specialist want het CBR moet deze formulieren accepteren van een arts met BIG-registratie in het betreffen specialisten gebied. Op deze wijze duurt het bij het CBR momenteel 18 maanden om te verlengen.
  – Bij diabetes standaard slechts rijbewijs voor maximaal 3 jaar (C/C1) en 5 jaar (B/BE/enz).
  – Er zijn ziektekostenverzekeraars die de kosten van rijbewijskeuringen voor verlenging vergoeden, bv. VGZ met het aanvullende pakket “Vitaal Uitgebreid”. Kan voordelig zijn om hier eens naar te kijken, zeker indien het rijbewijs maar voor een korte periode geldig is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.