Zwarte strepen verwijderen

De grootste ergernis onder camperaars is waarschijnlijk het voortdurend ontstaan van zwarte strepen, veroorzaakt door de afdichtingsrubbers en regenwater langs de ramen en de andere kitnaden. Ze zijn heel moeilijk te verwijderen. Je ziet veel oplossingen op fora voorbij komen waarvan Dasty (niet doen!, het hoofdbestanddeel is kaliumloog en je kunt dan net zo goed zoutzuur gebruiken) het meest wordt genoemd. Ik werd daarnaast via de Facebook- site Camper Praat en Treffens geattendeerd op lampenolie als middel om die strepen te verwijderen, maar helaas. Dat werkt ook niet! Wat wel werkt is Nano-Polish, maar dan moet je echt heel hard poetsen. Ik maak niet snel reklame voor een middel op deze site maar wil dan toch een uitzondering maken voor Eurowax, een produkt waarmee Edouard Wouters de camperplaatsen in België af gaat. De afgelopen week op onze tocht door de bloesems van de Haspengouw kwamen we er mee in aanraking.

Het enorme voordeel is het gemak waarmee het werkt: Eurowax opbrengen met een zachte doek, waarbij je nauwelijks hoeft te wrijven, even laten inwerken en met een zachte stofdoek afstoffen. Afstoffen?? Jawel, afstoffen, niet opwrijven. Ik heb in 3 uur mijn hele camper gedaan en hieronder een paar foto’s opgenomen: vóór en nà de behandeling.

Nu alleen de kitnaden zelf nog (ja, die worden ook schoon) en dan is het kwarwei geheel geklaard.
Volgens Edouard blijft het produkt gedurende 6 maanden zijn werk doen; tussentijds hoef je desnoods de camper alleen af te wassen met drie dopjes van het produkt in een emmer lauw water en het vuil vliegt er af, inclusief de nieuw opgekomen zwarte strepen.

Met een flacon van 2 liter kan ik minimaal 8 maal mijn camper doen en dat kost dan ongeveer € 7,50 per ‘poetsbeurt’. Kortom, een echte aanrader. En waar kun je het kopen? Dit is de website.

Oorspronkelijk opgesteld: 6 mei 2022