SCM wielklem

Nu het dievengilde ook over de nodige apparatuur beschikt om startblokkeringen binnen 2 minuten elektronisch op te heffen, over de noodzakelijke gps- en gsm jammers beschikken om een eventuele gps-tracker en gsm-alarmen onschadelijk te maken (zie afbeelding links: op internet te koop voor $ 335,-), en er de laatste tijd weer veel berichten verschijnen over gestolen campers, heb ik ook mijn toevlucht gezocht tot de aloude fysieke methode van een wielklem om het dievengilde dwars te zitten. Ook? Jazeker, naast de standaard startblokkering en mijn zelf ontworpen en gemaakt camper-alarm.

En waarom een wielklem en waarom niet een gecombineerd stuurslot/pedaalslot, zul jij jezelf kunnen afvragen, want die is een stuk goedkoper en meestal ook veel eenvoudiger aan te brengen, nietwaar? Om twee redenen heb ik daar niet voor gekozen. De eerste is het simpelst: zo’n stuur- annex pedaalslot kun je heel makkelijk verwijderen met een ijzerzaagje. Nee niet het slot doorzagen, maar het kunststof stuurwiel. Even doorzagen, daarna het stuurwiel uiteen buigen en je schuift het slot er zo van af. Een tweede reden is dat de potentiële dief het stuurslot meestal niet tevoren ziet zitten; vaak heb je tegen de zon de verduisteringsgordijnen dicht en de dief ziet dan pas het slot als hij al flink wat braakschade heeft veroorzaakt. Daarom dus een wielklem.

Één van de redenen waarom je weinig wielklemmen ziet op campers is omdat ze én tamelijk zwaar zijn, maar nog veel belangrijker, heel lastig te bevestigen. Dit geldt echter niet voor de wielklemmen van Milenco. De wielklemmen van Milenco zijn de beste die maar verkrijgbaar zijn. In de afgelopen jaren hebben deze wielklemmen alle testen eenvoudig doorstaan. Ze zijn dan ook zonder problemen voorzien van het SCM-keurmerk en elke verzekering accepteert ze als een adequate diefstal-beveiliging.Deze compacte en toch zeer robuuste wielklem beveiligt jouw camper tegen diefstal en garandeert de beste fysieke preventie.

Deze wielklem past op alle campers met 14 tot 16 Inch wielen en een bandenmaat tussen de 145 en 225 en is zowel geschikt voor stalen als, door middel van optionele adapters voor aluminium velgen. Het unieke design heeft een geïntegreerd slot mechanisme voor optimale preventie. De binnenzijde is voorzien van een zachte beschermlaag om beschadiging aan aluminium velgen te voorkomen.

Deze wielklem heb je binnen 30 seconden op een eenvoudige en snelle manier gemonteerd en gedemonteerd door middel van een klik en draai systeem. De wielklem wordt geleverd inclusief reserve sleutels, montage adapters en sterke opbergtas. Dat snelle verwijderen kan nog wel eens belangrijk zijn als je in nood met haast weg moet, bijvoorbeeld omdat jouw buurman zijn camper in brand staat! Een goede raad: oefen eerst thuis een paar keer in het op en afzetten van de wielklem, zodat je het blind kunt doen.

Om welk wiel leg je de wielklem aan?

Je wilt absoluut maximale zichtbaarheid. Aan de ene kant om autodieven te ontmoedigen en aan de andere kant zodat je zelf niet vergeet dat je een wielklem op jouw camper hebt geplaatst. We hoeven je vast niet uit te leggen dat rijden met een wielklem behoorlijke schade aan jouw camper aan kan richten. Breng de klem om (schade te voorkomen) daarom altijd aan op een wiel aan de bestuurderszijde van de camper. Daar valt hij het meest op. Het maakt niet uit of het het voorwiel of achterwiel is of het aangedreven wiel of juist niet. En als je het helemaal goed wilt doen leg je een kaartje op jouw stuur: Wielklem aangebracht! Ik heb hem in het engels zodat ook een eventuele dief op dit fenomeen wordt geattendeerd.

Hieronder het Youtube filmpje waarop je kunt zien hoe eenvoudig de wielklem is te monteren. Deze wielklem kost € 119,- (exclusief verzendkosten) en is verkrijgbaar bij onder andere camperpassie

laatstelijk gewijzigd 29 juni 2018