Propaan gasvulstations

Nederlandse camperaars kunnen voor hun propaan gassysteem kiezen uit twee systemen: omruilflessen, zoals bijvoorbeeld van Primagaz, Benegaz, Anatrgax, JPL, Rijngas etc. of eigendomsflessen. Heb je omruilflessen dan betaal je éénmalig statiegeld en kun je de lege fles omruilen bij vaste adressen voor een volle. Je hoeft nooit te letten op de geldigheidsdatum van de gasfles, dat doet de gasfirma. Voor onderhoud, herkeuring en reiniging betaal je een bijdrage die verstopt zit in de gasprijs en die kan aardig oplopen. Een Benegas-vulling 10 kg propaan kost € 39,95 en dat terwijl je voor 11 kg vulling bij een vulstation gemiddeld € 23,50 kwijt bent. De gasfles kost € 45,- maar daar doe je 10 jaar mee.
Heb je een eigendomsfles, dan koop je die lege fles en laat je hem vullen bij één van de 85 propaan gasvulstations in Nederland of in het buitenland. Je moet zelf op de uiterste geldigheidsdatum van de fles letten; maar elk vulstation doet dat ook en kom je met een “verlopen” fles aan, dan vullen ze hem niet.

Klik op de kaart voor bijgewerkte informatie.

Hierboven de afbeelding van alle gasvulstations en keuringsstations in Nederland per 28 januari 2020. Als je op de kaart klikt opent die in een nieuw tabblad en kun je inzoomen op de kaart. Elk bolletje is aanklikbaar en dan krijg je de informatie over het vulstation zelf met, als die beschikbaar is, een link naar het bedrijf.

Mocht je aanvullingen hebben of is een bedrijf inmiddels opgeheven of verhuisd, laat het mij dan even weten per email.

Op camperpunt.nl, de site van Martin Slingenberg, vind je deze lijst van gasvulstations in Europa.

laatstelijk bijgewerkt: 23 april 2024