header

Menu

Menu / Site-Map

Nieuw op de site

Pas op Facebook!


Windows vs Linux?


Onze uitjesZoekenContact

Mijn luifel draait scheef in!

Als het zonnescherm er al een aantal jaren hangt of hij heeft een paar flinke opdoffers gehad door een paar rukwinden, dan kan het zijn dat hij niet helemaal goed meer oprolt. Hij gaat scheef en soms sluit de cassette aan een kant dan helemaal niet meer waardoor de luifel min of meer los hangt. 

Grofweg zijn er twee oorzaken:

1. Het oprolmechanisme loopt stroef, waardoor hij scheef oprolt

Als je met dit probleem naar de fabriek van Omnistore, Fiamme of Thule gaat is het eerste wat ze doen een spuitbus siliconenspray pakken en alle metalen delen daar ruim mee inspuiten. Vervolgens nemen ze nog een spuitbus WD40 en spuiten daar de draaiende delen mee in. Twee keer op- en uitrollen en je zult zien dat hij weer als een zonnetje indraait en ook weer netjes gelijkmatig; hij rolt niet meer scheef op.
Het is even een weet! Ze zullen er bij vertellen: doe dit even elk jaar nadat je de camper grondig hebt schoon gemaakt en voor dat je hem naar de stalling brengt en dit probleem is voor altijd verdwenen.


2. De knikarm is een beetje verschoven.

In dat geval kun je de knikarm een beetje losschroeven (afhankelijk van het type is dat met een steek/ringsleutel nr 10 of een inbus). Meet van beide knikarmen even de afstand tot de buitenste rand in mm; deze afstand moet voor beide knikarmen gelijk zijn (juist het feit dat er één verschoven is zorgt voor het scheef oprollen). Als je ze gelijk gezet hebt, schroef je ze weer vast. Dit verschuiven kan aan beide zijden (wandzijde/bovenbalk of uitvalzijde/onderbalk) en controleer daarbij beide armen.

Hier de afbeelding van de bevestiging van de knikarm aan de bovenbalk:

 

En hier de bevestiging van de knikarm aan de onderbalk:laatstelijk gewijzigd  27 juni 2018
Pagina gemaakt met Bluegriffon onder Linux Mint
<terug naar Top>