header

 
Menu

Menu / Site-Map

Nieuw op de Site

Pas op Facebook!


Windows vs Linux?


Onze uitjesZoekenContact
Feedback
Home / Site-Map

Elektriciteit
- Lood, Gel, AGM of LiFePO4?
- Lithium-accu is onveilig!
- Er is een nieuwe Lion-accu!
- Werking van de acculader
- Is een 12V-stabilisator nodig?
- Tips voor de 12V installatie

- Benut de dynamo voor 100%
- Een accu-bewaker monteren

230V
- Over Aggregaten en Inverters
- Omvormer: nodig? en welke?
- Walstroom en Omvormer in 1
- Van 400V naar 230V CEE
- Europese 230V aansluitingen

Internet
Handige weetjes
- Help de koelkast een handje - Banden voor campers - Hoe doe je de vuile was

Onderhoud/reparatie
Tips

Juridisch
- APV Parkeerverbod ongeldig
- Wild Camperen

- Overbelading; hoe zit dat?
- Gordelplicht in de Camper
- Prov. Zeeland weert campers
- Laadvermogen verhogen
- Is Camper een personenauto?
- Inrichtingseisen camper EU
- Verkeersregels in  Europa
- Misleidende camperbouwers
- Langer dan 8 mnd op reis?
- Smaad op Facebook?
- Camper verhuren?
- China Export of CE-keur?
- Kopen 2e hands camper


Over ons

Wij reizen al meer dan 25 jaar met onze camper " 't Uitje" (eerst een Hymer Camp uit 1989, nu een Autoroller 255p uit 2005) door Europa en hebben gedurende die uitjes veel ervaring opgedaan. Ervaringen op het gebied van wild camperen, op camperplaatsen, het ontwikkelen van handigheidjes en hulpmiddelen, maar ook op het gebied van reparaties (er gaat wel eens iets stuk, ook al is het maar de radiator-slang van de koeling van de motor in de "middle of nowhere" of de waterpomp in het woongedeelte). Je wilt niet weten wat ik inmiddels zelf onder handen heb gehad: koelkast, verwarming, boiler, ringverwarming, mijn eigen besturingspaneeltje gemaakt, de hele 12V installatie opnieuw ingericht en gezekerd, Elektroblok van Schaudt ingebouwd etc. etc. etc. En om vragen te voorkomen: Nee, ik heb geen eigen bedrijf om storingen op te heffen. Heel lief van mensen dat ze mij een mailtje sturen met de vraag waar mijn bedrijf gevestigd is, maar bedrijfsmatig was ik in mijn loopbaan als jurist alleen maar met papier bezig, niet fysiek met campers, koelkasten, verwarming, luifels, schotels enzovoorts. En soms worden mij op een dag per mail wel meer dan 50 vragen gesteld; ik beantwoord ze wel - en meestal ook dezelfde dag - maar aan het eind van de "werkvoorraad" worden de antwoorden wel wat korter. Mochten sommige antwoorden een beetje bot overkomen, dan weet je in ieder geval waar dat aan ligt.

Informatie die we graag met jullie allen willen delen hebben we op deze site gezet. De Homepage is tevens Site-Map, zodat je door op het onderdeel boven in de Tabel te klikken, je direct naar de gewenste pagina springt. Ik probeer de pagina's zo up-to-date als mogelijk te houden en maak daarbij ook gebruik van tips, aanwijzingen van anderen e.d. die ik op Camper- en Caravan-groepen tegen kom. Rechts onderaan elke pagina staat de datum van laatste wijziging. Op dit moment (27 mei 2018) is de oudste pagina van december 2017 ("Maak een VPN met de Raspberry"). In het Menu aan de linkerkant zijn een paar bijzondere pagina's gezet, waarvan de uitleg hieronder staat.

Nieuw op de Site

Ik heb een pagina toegevoegd waarop alle wijzigingen en aanvullingen worden bijgehouden. Ben je een regelmatige bezoeker, dan kun je op deze pagina in een oogopslag zien wat er de laatste tijd is gewijzigd. De recentste wijzigingen staan bovenaan. Deze pagina startte op 15 oktober 2018.

Facebook

Op 20 juni 2019 heb ik mijn Facebook-account opgeheven. De reden staat hier vermeld. Ook heeft de mening op Facebook post gevat dat ik zwaar geld verdien aan deze site. Ik kan je vertellen dat deze site, naast heel veel werk, mij € 179,- per jaar kost aan webspace bij YoungHosting en daar in het geheel geen inkomsten tegenover staan maar je hoort mij niet klagen. Ik hou met opzet de site reclamevrij, wat een mogelijk  inverdienmodel zou kunnen zijn, omdat ik aan die reclame-jongens een bloedhekel heb. En voor jullie informatie: het aantal bezoekers per dag via Facebook bedroeg gemiddeld 35 per dag tegen iets minder dan 900 per dag van elders.
Van al die onzinberichten, vermeende waarheden en stellige uitspraken ben ik nu voorlopig even af, alsmede van andere minder leuke beschuldigingen die zich hier niet voor een citaat lenen.  
Inmiddels heb ik een oud account weer tot leven gewekt; ik kijk het eerst even aan of het goed blijft gaan.

 

Windows versus Linux

Iedere Windows-computer wordt elk jaar trager; je kunt dit ondervangen door elk jaar (bij Windows XP) of bij nieuwere systemen elke 6 maanden (bij Windows 7 en  8; met windows 10 heb ik geen ervaring omdat ik die niet meer gebruikt heb) het besturingssysteem weer helemaal opnieuw te installeren (of een zgn. "image" terug te zetten). Op een gegeven moment had ik er het echt helemaal genoeg van en ben ik overgeschakeld op Linux.En ik ben niet de enige, want ik kwam deze opmerking op internet tegen: "Ben vanmiddag ook even bezig geweest om Windows 7 in Virtual Machine in Linux te zetten. Nu weet ik weer waarom ik van windows afwilde.....please don't turn of...installing update 1 to 99999999...... en ondertussen 4 gb kwijt aan internet verkeer"
Een tweede reden om over te schakelen is er ook. Als je, nadat je op een desktop/laptop Linux hebt gezet (dat kan bij wijze van proef rechtstreeks - dus zonder echt te installeren - vanuit een CD of een USB, tegelijkertijd een Windows 10 en die Linux-machine aanzet en je opent bij beide na de opstart taakbeheer dan moet je eens goed kijken. Niet schrikken! Wat Windows 10 allemaal al niet van jou wil weten en - nog belangrijker - naar de microsoft-server toe zendt! Ik heb me wel eens afgevraagd: Wat wil die toch allemaal weten?" Maar dat is nu, met Linux, compleet afgelopen, Bill; van mij hoor je niets meer. Hoe ik dat deed en wat mijn ervaringen zijn kun je hier lezen.

Onze uitje's

We hebben onze grotere uitjes ook op kaart gezet. Omdat het er veel zijn en sommige uitjes erg lang (tot wel meer dan 11.000 km) hebben we ze verdeeld over twee pagina's, Bovendien is, ter beperking van de laad-tijd, de grootte van de bestanden beperkt. Zo is onze reis van 14 weken in 2017 door Zuid-Europa bijvoorbeeld, in vol formaat ruim 15 Mb groot, en die reis was nog kleiner die van 2016. Als ik alle routes in vol formaat er op zou zetten, kun je koffie gaan zetten en ontbijten voordat ze zichtbaar worden. Het aantal track-punten van de routes is daarom verlaagd met als gevolg dat "bochten worden afgesneden". Als je diep inzoomt zie je dat gebeuren. Het stoort niet echt, want de route is op zich wel duidelijk. Omdat ik inmiddels veel verzoeken heb gekregen om toezending van de volledige bestanden, heb ik een extra pagina gemaakt waarmee je de bestanden kunt downloaden. Deze is bereikbaar vanuit het menu op de kaart.

Zoeken

Omdat het aantal pagina's steeds groter is geworden heb ik besloten om een extra pagina te maken met een zoekfunctie op trefwoord. Zoek je iets op deze site dan kun je door middel van het intypen van een trefwoord makkelijker de gevraagde pagina vinden.

Statistieken
 

In 2018 hebben bijna 140.000 bezoekers, waarvan de helft voor de eerste keer op deze site kwamen, 250.000 maal een pagina bezocht. In totaal hebben ze allen voor bijna 145 GB aan data gedownload. Bots (robots, spiders en dergelijke) zijn daarin niet meegenomen. Het aantal hits, dat ruim 2 miljoen bedraagt, wil helemaal niets zeggen: elk icoontje, elke afbeelding op een pagina genereerd een hit en er zijn pagina's bij die in hun uppie al voor meer dan 200 hits per keer zorgen.

 
laatstelijk bijgewerkt: 31 augustus 2019
Gemaakt met Bluegriffon op Linux Mint

Als je voor een breed publiek schrijft moet je het in het Chinees doen (10e stelling uit een academisch proefschrift), dus:

詹尼和罗兰旅行